Help with Search courses

Introductie voor de ouder/verzorger

Welkom bij de Wereld van Water. In deze introductie vind je de eerste instructies voor de ouder/verzorger over de Digitale Leeromgeving De Wereld van Water.

Watersporten

De kinderen onderzoeken in deze les welke fysieke vaardigheden je nodig hebt om een bepaalde watersport te kunnen uitoefenen en bedenken daar een oefening bij.

Plastic soep

In deze les maken kinderen kennis met plastic soep. Ze ontdekken hoe groot het probleem is en leren dat plastic hergebruikt kan worden, bijv. door het maken van een eigen boot.

Knopen

In deze les leer je het leggen van verschillende knopen. In een aantal stappen laten we je zien hoe je de achtknoop en de paalsteek maakt. Met het werkblad kan je daarna zelf oefenen.

Waterlaboratorium

In deze les staan diverse proefjes waarmee kinderen ontdekken dat achter ingewikkelde proeven vaak een eenvoudige verklaring steekt.

Kleuren en knutselen

Kleur de leukste kleurplaten in, maak lijnpuzzels en vouw de mooiste bouwwerken met origami met de downloads uit deze cursus.

eSailing

In deze les leggen we uit hoe je online wedstrijden kan varen tegen vriendjes en vriendinnetjes. Heel gezellig, en ondertussen werk je ook nog eens aan je zeil-skills! ⛵

Olympische watersport

In deze les vertelt Marit Bouwmeester over de weg naar succes. Daarna tekenen de kinderen hun droom en denken ze na over wat er nodig is om dromen waar te maken. 

Puzzels

Wil je je hersenen kraken, maar een keertje niet met schoolopdrachten? Download dan de puzzels uit deze les. Ontcijfer wat de dieren zeggen, maak kleur-sudoku's en meer!

Bouw je eigen optimist

In deze les bouw je je eigen optimist. In een aantal stappen bouw je een optimist die je vervolgens te water kan laten gaan.

Weer en klimaat

De kinderen bekijken een filmpje over het belang van een goede weersvoorspelling. Vervolgens bedenken ze definities bij de begrippen ‘weer’ en ‘klimaat’.

Actief bewegen 1

In deze les ga je lekker bewegen! Samen met twee trainers ga je allerlei oefeningen doen die jou nog sterker maken.

Actief bewegen 2

De oefeningen die je hebt gedaan in Actief bewegen 1 worden in deze les wat lastiger. Durf jij de uitdaging aan?

Social media

In deze les maken de kinderen kennis met social media. Zo ontdekken ze welke social media ze gebruiken, hoe vaak ze dit doen en hoe een bericht zich kan verspreiden.