Help with Search courses

Introductie voor leerkrachten

Welkom bij de Wereld van Water. In deze introductie vind je de eerste instructies voor leerkrachten over de Digitale Leeromgeving De Wereld van Water.

I love water

Nederland is een waterland! Overal om ons heen is water. Je ziet het niet altijd maar het is er zeker wel. Hoe zit het met ons water en wat kun je er allemaal mee? 

Kraanwater

De duinen zorgen voor ons drinkwater en dus zorgen wij voor de duinen. We zijn afhankelijk van water uit de natuur en dat is niet alleen omdat we het drinken.

Droogte

In deze les leren de kinderen wat de oorzaken zijn van droogte en hoe we samen zorgen voor een klimaatbestendig Nederland waterland.

Waterlaboratorium 1

In deze les leren de kinderen wat de oorzaken zijn van droogte en hoe we samen zorgen voor een klimaatbestendig Nederland waterland.

Waterlaboratorium 2

In deze les ontdekken de kinderen de eigenschappen van water door het uitvoeren van proefjes. Ontdekkingen worden gekoppeld aan situaties uit het dagelijks leven.

Waterveiligheid

De kinderen ontdekken hoe Nederland beschermd wordt tegen overstromingen en wat ze zelf kunnen doen om zich voor te bereiden op een overstroming.

Plastic soep 1

In deze les maken de kinderen kennis met plastic soep. Ze ontdekken hoe groot het probleem met plastic soep is en hoe je zelf een bijdrage kan leveren om het te verminderen.

Plastic soep 2

De kinderen ontdekken welke onderdelen er allemaal op een boot zitten. Ook leren ze dat plastic hergebruikt kan worden, bijvoorbeeld door het maken van een eigen boot.

Weer en klimaat

De kinderen bekijken een filmpje over het belang van een goede weersvoorspelling. Vervolgens bedenken ze definities bij de begrippen ‘weer’ en ‘klimaat’.