Help with Search courses

Introductie voor leerkrachten

Welkom bij de Wereld van Water. In deze introductie vind je de eerste instructies voor leerkrachten over de Digitale Leeromgeving De Wereld van Water.

Energieles - Eneco

In deze les leren de kinderen wat de oorzaken zijn van droogte en hoe we samen zorgen voor een klimaatbestendig Nederland waterland.

Droogte

In deze les leren de kinderen wat de oorzaken zijn van droogte en hoe we samen zorgen voor een klimaatbestendig Nederland waterland.

Kraanwater

De duinen zorgen voor ons drinkwater en dus zorgen wij voor de duinen. We zijn afhankelijk van water uit de natuur en dat is niet alleen omdat we het drinken.

I love water

Nederland is een waterland! Overal om ons heen is water. Je ziet het niet altijd maar het is er zeker wel. Hoe zit het met ons water en wat kun je er allemaal mee? 

Waterstof H2

De kinderen leren in deze les hoe waterstof gemaakt wordt en wat je ermee kunt.

Waterlaboratorium 1

In deze les leren de kinderen wat de oorzaken zijn van droogte en hoe we samen zorgen voor een klimaatbestendig Nederland waterland.

Waterlaboratorium 2

In deze les ontdekken de kinderen de eigenschappen van water door het uitvoeren van proefjes. Ontdekkingen worden gekoppeld aan situaties uit het dagelijks leven.

Optimist on Tour - Gastspreker

In deze les worden kinderen door een instructeur voorbereid op het landelijk rondreizend watersportevenement Optimist on Tour.

Waterveiligheid

De kinderen ontdekken hoe Nederland beschermd wordt tegen overstromingen en wat ze zelf kunnen doen om zich voor te bereiden op een overstroming.

Plastic soep 1

In deze les maken de kinderen kennis met plastic soep. Ze ontdekken hoe groot het probleem met plastic soep is en hoe je zelf een bijdrage kan leveren om het te verminderen.

Plastic soep 2

De kinderen ontdekken welke onderdelen er allemaal op een boot zitten. Ook leren ze dat plastic hergebruikt kan worden, bijvoorbeeld door het maken van een eigen boot.

Weer en klimaat

De kinderen bekijken een filmpje over het belang van een goede weersvoorspelling. Vervolgens bedenken ze definities bij de begrippen ‘weer’ en ‘klimaat’.

Olympische watersport

In deze les vertelt een Olympisch zeiler over de weg naar succes. Daarna denken de kinderen na over de ‘sleutels tot succes’ en wat er voor nodig is om dromen waar te maken.

Watersporten

De kinderen onderzoeken in deze les welke fysieke vaardigheden je nodig hebt om een bepaalde watersport te kunnen uitoefenen en bedenken daar een oefening bij.

Navigatie

In deze les leren de kinderen hoe je op zee kunt navigeren. Ook komen ze erachter wat de Volvo Ocean Race is en hoe de zeilers tijdens de editie 2017-2018 gevaren zijn.

Social media

In deze les maken de kinderen kennis met social media. Zo ontdekken ze welke social media ze gebruiken, hoe vaak ze dit doen en hoe een bericht zich kan verspreiden.

Teamwork en geschiedenis

In deze les leren de kinderen meer over teamwork en wat je nodig hebt voor een goed team. Ook ontdekken ze wie Michiel de Ruyter was.