Introductie voor leerkrachten

Welkom bij de Wereld van Water. In deze introductie vind je de eerste instructies voor leerkrachten over de Digitale Leeromgeving De Wereld van Water.

Introductie voor leerlingen

Welkom bij de Wereld van Water. In deze introductie wordt het lespakket geïntroduceerd door de topzeilers van TeamNL. In de lessen leren de leerlingen alles over water.

Teamwork en geschiedenis

In deze les leren de kinderen meer over teamwork en wat je nodig hebt voor een goed team. Ook ontdekken ze wie Michiel de Ruyter was.

Social media

In deze les maken de kinderen kennis met social media. Zo ontdekken ze welke social media ze gebruiken, hoe vaak ze dit doen en hoe een bericht zich kan verspreiden.

Navigatie

In deze les leren de kinderen hoe je op zee kunt navigeren. Ook komen ze erachter wat de Volvo Ocean Race is en hoe de zeilers tijdens de editie 2017-2018 gevaren zijn.

Waterveiligheid

De kinderen ontdekken hoe Nederland beschermd wordt tegen overstromingen en wat ze zelf kunnen doen om zich voor te bereiden op een overstroming.

Plastic soep 1

In deze les maken de kinderen kennis met plastic soep. Ze ontdekken hoe groot het probleem met plastic soep is en hoe je zelf een bijdrage kan leveren om het te verminderen.

Plastic soep 2

De kinderen ontdekken welke onderdelen er allemaal op een boot zitten. Ook leren ze dat plastic hergebruikt kan worden, bijvoorbeeld door het maken van een eigen boot.

Weer en klimaat

De kinderen bekijken een filmpje over het belang van een goede weersvoorspelling. Vervolgens bedenken ze definities bij de begrippen ‘weer’ en ‘klimaat’.

Olympische watersport

In deze les vertelt een Olympisch zeiler over de weg naar succes. Daarna denken de kinderen na over de ‘sleutels tot succes’ en wat er voor nodig is om dromen waar te maken.

Watersporten

De kinderen onderzoeken in deze les welke fysieke vaardigheden je nodig hebt om een bepaalde watersport te kunnen uitoefenen en bedenken daar een oefening bij.

Waterlaboratorium 1

In deze les ontdekken de kinderen de eigenschappen van water door het uitvoeren van proefjes. Ontdekkingen worden gekoppeld aan situaties uit het dagelijks leven.

Waterlaboratorium 2

In deze les ontdekken de kinderen de eigenschappen van water door het uitvoeren van proefjes. Ontdekkingen worden gekoppeld aan situaties uit het dagelijks leven.

Limburg special 1: Mysteriespel

In deze les ontdekken de kinderen het ontstaan van een 'Mysterieplek' in Nederland. Ook leren ze meer over de veranderingen in en het gebruik van het landschap vanaf ongeveer 1950.

Limburg special 2: De Maas is de baas

De kinderen bekijken een filmpje over de leuke en de minder leuke kanten van de Maas. Ze onderzoeken in teams wanneer de Maas het gevaarlijkst is en hoe dat komt.

Limburg special 3: Plezier hier

De kinderen bekijken verschillende vormen van recreatie op en rond de Maasplassen. Ze spelen een discussiespel waarbij ieder team een ander belang vertegenwoordigt.